Gázolaj árak 608 Ft Benzin árak 591 Ft EUR 396.83 Ft USD 337.84 Ft CHF 428.08 Ft GBP 457.46 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

136757 hozzászólás
Nincs profilkép
#136756 Borz
2025-07-26 10:27:58

Válasz Praetor #136755. hozzászólásáraHalvány lila fingom sincs amúgy erről a bitcoin dolgokrólsmile smile köszönöm a részleteket! Annyi modern "kereseti forma" van már, követni se lehet. Onlyfansről is egyik évfolyamtalálkozón hallottam amikor az osztályunk legdekoratívabb hölgye mesélt, hogy mit keres pár aktfotóval...

Nincs profilkép
#136755 Praetor
2025-07-26 09:24:16

Válasz Borz #136748. hozzászólásáraAzért a bitcoin bányászatnál majdnem hangosan felröhögtem, mert valószínűleg ezt kb annyi fiatal csinálja az országban, hogy egy, vagy max két kezeden össze tudnád számolni. Azt is csak akkor, ha lopja az áramot valakitől.
A bitcoinbányászat jövedelmezősége erősen függ az áram árának alakulásától, és a bányászrig hatékonyságától. A rezsicsökkentett áram mennyiség nem egy komoly tétel, és a magyarországi piaci ár nemzetközi viszonylatban nem tekinthető elég kedvezőnek.
A hatékonyságot illetően nagyobb cégek is felhagynak a bányászattal, mert 1-3 generációval régebbi ASIC géppel már nem feltétlenül gazdaságos jelenleg a BTC bányászat. Azért, hogy valaki csak a pénzt égesse, azért meg nem üzemelteti a riget.

Nincs profilkép
#136754 csabahegeszt
2025-07-26 08:14:30

Válasz Ohaza63 #136752. hozzászólásáraEz nem csak büszkeség.
Hanem élmény hogy együtt tudunk dolgozni.
Kevés ember van sajnos aki elmondhatja, hogy az álma nem ért véget.
Mert ez nekem álom volt.
De megcsináltam a nulláról!
Szó szerint nulláról.
Egy lyukas gatyám volt mikor megnősültem.
Megfogadtam hogy én nem így engedem el a gyerekeket.
Sajnos szegény családból származok.
Megvan hogy ez a lányomé, ez a fiamé.
Nem lesz vita.
Van háza mindkettőnek, igaz csak a lányom háza van majdnem rendben,de ő is otthon lakik velünk. Nem sürgős neki sem.

Nincs profilkép
#136753 csabahegeszt
2025-07-26 08:04:43

Válasz JD 4630 #136751. hozzászólásáraÉn nem erőltetem rá semmit.
Volt időszak amikor nem akart csinálni semmit,de felismerte hogy itt aránylag szabadab mintha egy szalag mellett kellene állni.
8 órát letudjuk a melóhelyen 7-töl 3²⁰ ig.
Elég megértő a vezetőség, aratás ,bárány leadás, stb akkor le szoktunk lépni napközben csináljuk a melót.
A munkából a pénz az ővé,bálzás ára,a termény ára ,levonva belőle a költségek.
Igaz sok pénz is kell neki.
Kocsit vett ,egy ford st azt tankolni kell, nem újjat!
A házra rengeteg pénz kell.
Most toldunk hozá egy konyhát.
Cserepet megvetük rá mi.
Két raklap cemet, kavics ,betonvas,zsalúkő,ezt saját pénzből vette.
Ablak csere, azt a bálázásból vette.
Ja persze a barátnője nálunk lakik,az is költség,mert még 18 éves lesz augusztusban és akkor mehet dolgozni oda ahol gyakorlaton volt a suliból.
Ilyen szeretett otthon vagy mi.
Most jelentkeztek érettségire a fiammal együtt.
Végül is szereti csinálni ezt így ahogy most van a dolog.
Nem nyafog,éjjel ha bálázunk,várja türelmesen hogy kezdjek sodrozni.
Most 3 éjjel is nyomtuk a lucernát.
Reggel pedig mentünk dolgozni ,kelt Igaz fáradt volt ,de van cél ,addig az út eléggé rázós lesz.!
3 délután lenyomot 300db szalma bálát a forróságban munka után.
Ha szeretni fogja a fiad akkor nyert ügyed van.
Lényeg nem szabad erőltetni.
Sok szerencsét neked is a fiadhoz! smile thumbup

#136752 Ohaza63
2025-07-26 07:31:27

Válasz csabahegeszt #136750. hozzászólásáraÜdv!

Légy büszke magadra, meg a fiadra is!smile smile
Ti az igen ritka kategóriába tartoztok!smile smile

Azért , hogy ne általánosíts néz meg a fiad haverjait, osztálytársait és generációját.smile wink

A városi, főleg a nagyvárosi és fővárosi fiatalokra nem ez a jellemző, azt azért gondolom tudod!!!

Náluk az indulás nem igen megy, van mamahotel és home officéből akar 30-35 évesen ács , asztalos, kőműves, vagy akár mezőgazdász lenni, de leginkább influenszer, vagy youtuber 1 milliós havi nettó bérért.

Nincs profilkép
#136751 JD 4630
2025-07-26 07:07:58

Válasz csabahegeszt #136750. hozzászólásáraRemélem nekem is hasonlóképp jól sikerül a fiaim nevelése, mint neked!

Nincs profilkép
#136750 csabahegeszt
2025-07-26 06:12:12

Válasz Borz #136748. hozzászólásáraEz azért sértő amit írtál!
Mi az hogy valamire való fiatal külföldön dolgozik.
Az én fiam itthon dolgozik, hegesztő,keres nettó 520000 ft.
Nem minimálbéres,hanem teljes bejelentett munka.
Mellette csinálja velem a földet.
Kaszálás,bálázás,etetés a juhoknál,stb.
Közben csinálja a házát.
Ez számomra inkább a valamire való fiatal!!
És esze ágában sincs külföldön dolgozni.
Látta az én életem,hogy nem voltam velük itthon, azt mondta az ö gyereke nem az apja nélkül fog felnőni.
Úgy hogy kérj elnézést azoktól akik itthon maradnak és dolgoznak.!

#136749 Ohaza63
2025-07-25 22:48:23

Válasz kronika #136743. hozzászólásáraÜdv !

Miért ilyenek a gyerekek és fiatalok??smile crying

Írtam egy lexikonnyi anyagot válaszképpen, de inkább nem rakom fel ide, mert ez egy nyilvános fórum és többen is nehezményeznék, mint legutóbb is.smile sad

Lényeg, mi vagyunk a hibásak!smile sweatdrop

Idézet anyámtól: "könnyebb levenni a polcról a befőttet, mint feltenni oda"smile smile

Na mi nem tanítottuk meg a gyerekeinknek feltenni a polcra a befőttet, csak levenni.smile sneaky

Ez még csak a kezdet.smile wink

Tudod a közmondásnak igaza vansmile thumbupcool
„A nehéz idők erős embereket szülnek, az erős emberek könnyű időket hoznak, a könnyű idők gyenge embereket, a gyenge emberek pedig újra nehéz időket hoznak”,

Még félúton sem vagyunk a közmondásban.smile sweatdrop

Nincs profilkép
#136748 Borz
2025-07-25 22:33:34

Válasz Igazi Földönfutó #136745. hozzászólásáraÉn elárulom nekedsmile smile azért mert minden valamire való fiatal külföldön dolgozik, az a többi harmad meg inkább onlyfansezik, meg streemel, meg bitcoint bányászik, meg a tökömtudja dolgokból él. 7km-re lakom Ausztriától, reggel 15 perc mire kitudok kanyarodni a ház elől és egy suttyó faluról beszélek. Brutálisabb dugó van itt mint a Hungária körúton. Ott is megkapja a napi 30000ftot bőven + 13. Havi +14. Havi + gutschein tenger + benzinpénz +1,5 hónap fizetett szabi +adóvisszatérítés +2,4% kamatos (és nem kell hozzá 3 gyereket vállalni)... sokáig lehetne sorolni...

Nincs profilkép
#136747 Igazi Földönfutó
2025-07-25 21:58:44

Válasz máris szomszéd #136732. hozzászólásáraA határontúliak szavazata 1 mandátumot jelent összesen,nem sok vizet zavar.

Nincs profilkép
#136746 Igazi Földönfutó
2025-07-25 21:55:49

Válasz medikus #136742. hozzászólásáraEz a hobbijuk,az előrehozott választás,főleg képviselö jelöltek nélkül.És meg is nyerik.

Nincs profilkép
#136745 Igazi Földönfutó
2025-07-25 21:53:16

Válasz kronika #136743. hozzászólásáraEzt mondjuk én sem értem,hogy 30 ezerért naponta miért nem kap munkást,miközben az ország harmada mélyszegény./mármint állítólag/

Nincs profilkép
#136744 Igazi Földönfutó
2025-07-25 21:49:31

Válasz máris szomszéd #136715. hozzászólásáraLétezik bizony.Sőt olyan is létezik ahol,kötelező,pl. Ausztrália pedig az egy bezzeg ország.100 dolcsi környéke az első bünti,utána emelkedik amíg el nem megy szavazni.

Nincs profilkép
#136743 kronika
2025-07-25 21:40:57

Válasz Ohaza63 #136740. hozzászólásáraNekünk ez, amiket leírtál, olyan, mint az 1 x 1. Viszont vannak olyanok, akik sokkal okosabbnak szeretnének látszani, mint amilyenek, no meg lázadóknak, forradalmároknak, meg a kormányzat szitáján átlátónak képzelik magukat. Úgy gondolják, hogy mindenről az ellenkezőjét kell gondolni azokról, amiket a kormány mond, vagy állít. Meg kellen becsülni mindenkinek a jelenlegi helyzetet! Csak egy példát említenék a mai jóléti állapotok igazolására a fiatalok körében. Beszélgettem egy strandbüfét üzemeltető haverommal, mondom miért nem nyitsz már ki, a fél szezon már eltelt? Nincs dolgozó, - mondja. Még 8-10 évvel ezelőtt 16 emberrel vittük a büfét 40-45 jelentkező volt a 16-18 állásra. Aztán az évek alatt szépen elfogytak a jelentkezők, most a lányommal csináljuk ketten. A 16-ból 4 óvónő, meg dajka volt, a többiek egyetemista diáklányok. Ma 30 ezerért naponta nem kap munkatársakat. Vajon miért???

#136741 medikus
2025-07-25 19:44:42

Már megint! Hányan vagytok?smile lol

#136740 Ohaza63
2025-07-25 16:23:40

Válasz kronika #136737. hozzászólásáraÜdv!

Teljesen igaz amiket írtál az EU-s államok kormányaival kapcsolatban.

Mindenhol van egy normalitást képviselő kisebbség és van egy elmebeteg, aberrált, zöld, libsi szoci többségi katyvasz, és ezek egy hangyafasznyival többen vannak.
Ezek a kilóra megvett emberek pedig azt csinálják, amit a gazdáik mondanak nekik.

Itt azonban ráférne a Fideszre is, hogy végre legyen, aki visszafogja, mint Torgyán anno, mert tényleg elhitték, hogy tévedhetetlenek.

A többitől pedig az Isten mentsen meg, mert az mind hazaáruló.

Nekem még az piszkálja a csőröm, hogy a lengyel kerítés az jó kerítés, oda járnak csodálni a külföldi és EU s vezetők és agyon dicsérik a lengyeleket, a mi kerítésünk meg rossz kerítés.

A lengyel migri rossz migri, a magyar migrinek meg alapjog, hogy letelepedés meg a bejövetel.

A lengyeleknek kifizeti az EU, nálunk meg lebontatnák és büntetnek minket napi 1 millió €-ra, hogy van kerítésünk.

Nincs profilkép
#136739 ttetudod
2025-07-25 16:16:25

Válasz kronika #136737. hozzászólásáraUgyan már!!!!!!!!! Aki itt született az is elmegy , a migráns is németbe Hollandiába vagy esetleg lengyelbe megy beloruszból átutazóban de ide rabszolgának!

#136738 Ohaza63
2025-07-25 16:10:39

Válasz máris szomszéd #136735. hozzászólásáraÜdv!

Akkor az egész világot ki kell a sarkából forgatni, mert amint írtam, a dajcs komám 32 év itt élés után is a Bundestagra szavaz, ha meg kettős , hármas állampolgár, mint az izraeliták nagy része, szavazhatnak, akár 3 országban is.

Nincs profilkép
#136737 kronika
2025-07-25 15:29:26

Válasz Sanyiii70 #136727. hozzászólásáraÁruld már el, hogy milyen szépséget, kívánatosságot látsz bármelyik Európai állam koalíciós kormányában? Illeg-billeg mindegyik, nincs stabil irányvonal, az egyik tagja gender, és prjdpárti, a másik tagja olyan zöld, hogy bezáratja a saját országa atomerőműveit, aztán a szomszédból vásárol ugyancsak atomenergiával termelt áramot, és még lehetne sorolni a rengeteg egyezkedéseket, amik soszor a háttérben zajlanak, és egyáltalán nem születnek olyan döntések, amelyek az ország polgárainak a javát szolgálná. A lengyeleknél is kezd nyílni az értelem, kezdenek rájönni, hogy a migránsokkal való "riogatás" kezd valósággá válni, és nemigazán kérnek belőle. Nálunk is sok ostoba elfogadja elhiszi azt a liberálglobalista blöfföt, miszerint csupán kormányzati trükk a migrációval, e genderrel, az ukrán EU tagsággal való "riogatás". Hát nem az, a hiszékenyeknek azt javaslom, hogy tekintetüket Lengyelországra vessék, ott talán még lehetséges egy sikeres visszakozzt csinálni, de a Nyugat már elesett!

Nincs profilkép
#136736 Praetor
2025-07-25 14:31:23

Válasz hashtag #136733. hozzászólásáraA belső ázsiai vérségi kapcsolat és a Kárpát-medencei honosság kérdése akár egyszerre is lehet igaz. Most az xx ezer évektől tekintsünk is el. De azt mindenki elfogadja, hogy jónéhány népcsoport szövetsége adta a magyarság alapját, amelyeknek nomád életformájuk volt és a vándorlás megszokott, napi rutin volt náluk. Így igazán komoly távolságokat is megtettek évek, évtizedek alatt.
Emellett az avarokról meg alig tudunk valamit, pedig ők itt éltek, és letelepült életmód mellett földet is műveltek. Ezekkel az avarokkal minden bizonnyal szintén kapcsolata lehetett az érkező törzseknek, mert erőszakos birtokbavételnek semmi nyoma. A legvalószínűbb, hogy rokon szkíta törzs lehetett, és testvérnépnek tekintették a kisebb (!) létszámú "honfoglaló" törzseket. Az avarok léte fenyegetve volt a nyugati államok részéről, és az érkező fegyverforgató rokon népek meg erős támaszt tudtak nyújtani ebben a védekezésben (lásd: pozsonyi csata).
Egyes feltételezések szerint ezeknek a törzseknek az egyesülésének eredőjeként mi az avarok nyelvét beszéljük alapvetően. Szerintem sem alaptalan ez a feltételezés.

Kapcsolódó linkek: Előttünk dőlnek le őstörténetünk és népzenekutatásunk tabui – Agócs Gergely Pozsonyi csata Vérszerződés

#136735 máris szomszéd
2025-07-25 14:30:49

Válasz Ohaza63 #136734. hozzászólásáraAmi megtörtént azon nem lehet változtatni bármennyire is szeretnénk,ott és úgy kell élnünk ahol vagyunk. Persze valaki egyszer azt mondta,hogy ha nem tetszik el lehet menni.

De egy ember csak egy országban szavazhat és kész.

#136734 Ohaza63
2025-07-25 11:28:46

Válasz máris szomszéd #136732. hozzászólásáraÜdv szomszéd!

Te könnyen beszélsz, hiszen a Tisza folyó túloldalán vagy, de Én - ha úgy történik Trianonban, ahogy a román akarta - akkor bőven bezzegromániában élnék elég nagy elnyomásban.

Lehet, hogy így száz év után, már bocskorba járnék és szőrös volna a talpam, de az biztosan jól esne, ha az anyaországbeliek gondolnának rám így, vagy úgy és nem úgy, mint a Kádár rendszerbe.

De Te is, ha 20 km rel beljebb jött volna a szerb határ, most Te is mtz1221 keserű kenyerét majszolnád, mert ugye Szerbia is a győztes nemzetek között volt az I. VH ba.

Nincs profilkép
#136733 hashtag
2025-07-25 11:23:19

Válasz d-032a #136712. hozzászólásáraA múltkor még azt erőltettétek, hogy igazi ázsiai gyökereink vannak, ott van a génbankunk, meg ott beszélik az ősmagyart valahol sokezer kilóméterre innen. Mostmeg kiderül, hogy 10.000(?) évek óta itt lakunk smile sweatdrop A végén mèg kihozod, hogy a neandervölgyi ember is magyar volt. Bár némelyik embernél ez sokmindent megmagyarázna, hogy az ősökről visszaütött a gén..

#136732 máris szomszéd
2025-07-25 10:30:40

Válasz Ohaza63 #136716. hozzászólására"Személy szerint Én azoktól, akik elhagyták az országunkat valamikor, elvenném a szavazati jogot, beleértve a 10-20 éve külföldön élő és oda adózó állampolgártól is."

Akit viszont az országa hagyott magára Trianonban, annak pedig minden jogot megadnék, mert ő nem tehetett arról, hogy szándékán kívül került külföldre."

Nem egyszerű,de ők azért más kategória mint azok akik "csak" (nem kell megsértődni de miként írjam le?) más országban rekedt magyarok akik soha nem éltek-dolgoztak-adóztak itt,ott élnek és ott is fognak élni ezek után is. Ők ott szavaznak amelyik ország lakosai,és ennyi. Tudom kicsit nyersnek tűnik de ez van.

Mivel romániába járok sokat és annak is a magyar lakta részekre (van ahol 100% a magyar és alig tudnak románul) (ja és református mind smile rolleyes) így van pici rálátásom,hogy majdnem mind azt mondja hogy Orbán adja a pénzt azért rá kell szavazni .Főleg a cigányok akik mind megkapták a magyar igazolványt alig várják az iskola kezdést-8 purdé 800.000 ft.
Hát a facomat nem orbán adja hanem az ország azaz egy picit én is meg te is meg mindenki picit.

Bár Orbán egyre jobban elrúgja a pöttyöst azoknál akik értelmes emberek-magyarok-nem tetszik ez a nagy bratyizás a Simionnal nekik.Az ottani magyarok kifejezetten útálják ezt a Simiont-nem véletlenül. De a cigányok hát mit mondjak 97-98 %ban eléggé "egyszerűen"gondolkodó emberek sajnos. De nem lehet mondani,hogy nem magyarok,mert azok ők is ez nem is lehet vita tárgya.

Lehetne ezt több féleképpen ragozni de abban,hogy ki szavazhat azt nem mi fogjuk eldönteni. Max egymás torkának ugrunk miatta,mondjuk a politika része az emberek egymásnak ugrasztása. Mert nem haragszunk mi (legalábbis én) se a románra se a cigányra se a szerbre stb. Meg igazából ők más emzetiségűkre hanem a kibacott politikusok ugrasztják őket össze. Persze csak azokat akiket össze lehet,de hát azok vannak többen.
Nem is folytatom tovább,nincs értelme.

Nincs profilkép
#136729 pettendimiklos73
2025-07-25 10:00:51

Válasz Ohaza63 #136728. hozzászólásáraA pláne benne, hogy ő maga is így "nőtt" föl, így él.

#136728 Ohaza63
2025-07-25 09:38:36

Válasz Sanyiii70 #136725. hozzászólásáraÜdv Sanyi!

Tű pontos leírást adott ez a kretén a mai fiatalok jelentős többségéről.

Egy párszor már Én is hasonlókat írtam ide, kaptam is érte hideget meleget a gazda társaktól.

#136727 Sanyiii70
2025-07-25 08:02:33

Válasz Ohaza63 #136726. hozzászólásáraÉrdekes, hogy az én gyerekeim nem látják szarnak a világot. Terveik vannak és haladnak az útjukon. Kis lépésekben és optimistán.
Nem is nagyon foglalkoznak politikával.

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége.
De akár marad az ófidesz, akár győz az újfidesz, megszívjuk.
Ha kibasznak bennünket az unijóból, akkor lehet esélyünk, de az első néhány év akkor is szar lesz. a népesség jelentős részének.
Abban látnék némi reményt az ország egészének számára, ha valamelyik oldal kisebbségben kormányozna és lenne egy viszonylag erős 15-25 %-os Mi Hazánk aminek a támogatása nélkül egyik se tudná vezetni az országot.

#136726 Ohaza63
2025-07-25 07:33:07

Válasz Sanyiii70 #136725. hozzászólásáraÜdv Sanyi!

A fiatalok életben szeretnének maradni, vagy a pusztulást várják a Tisza párt mellett.

Érdekes főleg a vége.

https://www.tiktok.com/@nandorfim/video/7522806648495230230?_r=1&_t=ZN-8yIoTVYM9LC

#136725 Sanyiii70
2025-07-24 23:02:45

Sajnos ennek a kreténnek igaza van a fiatalok többségével kapcsolatban.

#136723 Ohaza63
2025-07-24 21:42:36

Válasz vitezkaroly1 #136721. hozzászólására
Kedves Károly!

"Viszont jelenleg a közpénzzel kitömött Fidesz, kilóra megveszi külhoni magyar pártok vezetőit." - írtad.

Olyan dezsavü/deja vu érzésem van ezzel a gondolatoddal.

Gyurka báttya, Ursula és Manfred nem ugyanezt csinálta/csinálja Fletóval, MZP vel és most MP vel. Lóvé hegyeket mozgatnak meg azért, hogy bukjon Orbán és újból ők legyenek a tűz körül.
A különbség csak annyi, hogy itt magyar kötelez le magyart, ott meg a globalisták a hazaárulókat.
Nem mindegy hogy "idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit"

Szerinted az pár tízezer szavazat miatt van a Fidesznek a negyedik 2/3 a?
Mert szerintem nem?

A Fletóék a 23 millió románozással elintézték 2004 ben, hogy soha ne higgyenek balos, libsi mocskoknak a kint élő honfitársaink.

Egyébként nehogy azt hidd, hogy kint milyen hülyék és nem foglalkoznak a magyar belpolitikával.

Mikor kinn voltunk Korondon toppon voltak mindennel, ami nálunk történik.

A kispöcs MP is kiment, de ahogy hallottam ismerőseimtől, akiknek kinn élnek a rokonaik, hogy bizony nem dobáltak virágot a lábuk alá, mint Horhy csapatainak Észak Erdély visszavételekor.

Szóval kár volt a gyereknek vízhólyagot gyártani a lábára, meg mentőt hívni ezért.smile smile

Nincs profilkép
#136722 d-032a
2025-07-24 21:18:54

Válasz rtamas1976 #136717. hozzászólásáraIgen, mert ezek a Józsi-félék nagyon okosak.

Vagyis, annak hiszik magukat. De mi is történt?
Józsi idézte Szerb Antalt, hogyaszongyahogy:

"A magyarkodás nálunk mindig a félműveltek és tudatlanok attitűdje volt."

Csak hogy, a teljes Szerb Antal mondat nem így szól, hanem úgy hogy:

"A külföldieskedés éppúgy, mint a magyarkodás nálunk mindig a félműveltek és tudatlanok attitűdje volt."

Vagyis, a külföld-majmolás, az indokolatlan külföld-imádat, vagyis az önfeladás ellen is, és a megjátszott, és csak külsőségekben, magát túlzottan magyarnak csak mutató, hazug "magyarkodás" ellen is, emelt szót, és kifogást, Szerb A., vagyis mindkettő ellen egyformán.

Józsi nem véletlenül hazudta el az idézet elejét.
Ami amúgy egyébként, egy irodalomtörténeti, és írók munkásságára vonatkoztatott gondolatsorból lett kiszabva, általános érvényű igazságnak hazudva utólag itt is.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy
"Ki mint él, úgy itél.", és, hogy "Mindenki magából indul ki."

Mert, hogy éppen ők azok, akik külföld-, és ukrán-dicsőítők, és Pítör magyar után loholva, bazinagy kamu-magyarkodók.

De, az igazi magyarokat soha nem verik át.
Hiába fényeznek egy férges almát egész nap itt is, mert ők Országos Kiállítást akarnak vele nyerni.

Nincs profilkép
#136721 vitezkaroly1
2025-07-24 20:44:37

Válasz Ohaza63 #136716. hozzászólására"Akit viszont az országa hagyott magára Trianonban, annak pedig minden jogot megadnék, mert ő nem tehetett arról, hogy szándékán kívül került külföldre."

A többség ezt gondolta, mert ez lenne a normális.
Viszont jelenleg a közpénzzel kitömött Fidesz, kilóra megveszi külhoni magyar pártok vezetőit.
A külhoniaknak fogalmuk sincs a magyar közéletről.
Tehát szavazatukkal jelenleg, csak ártanak az országnak.

#136719 rtamas1976
2025-07-24 20:00:33

Válasz Ohaza63 #136713. hozzászólásáraTe se magyarkodj! Jön Józsi! smile wink

#136717 rtamas1976
2025-07-24 19:57:23

Válasz d-032a #136712. hozzászólásáraNa majd megkapod te is Józsitól, hogy magyarkodsz!smile lolsmile lolsmile lol

#136716 Ohaza63
2025-07-24 19:52:01

Válasz máris szomszéd #136715. hozzászólásáraÜdv!

Szerinted miért járnak charter gépek Izrael és Magyarország között szavazáskor.

Az a magyar, aki kinn van 20 éve, az vajon miért szavazhat???

Személy szerint Én azoktól, akik elhagyták az országunkat valamikor, elvenném a szavazati jogot, beleértve a 10-20 éve külföldön élő és oda adózó állampolgártól is.

Akit viszont az országa hagyott magára Trianonban, annak pedig minden jogot megadnék, mert ő nem tehetett arról, hogy szándékán kívül került külföldre.

Izraelben biztos , hogy van ilyen szavazósdi, mert az USA 7 millió zsidaja így vagy úgy , de leszavaz Izraelben.

A dajcs komám is, aki itt él 32 éve, feljárt Pestre a követségre szavazgatni a Bundestagra, pedig itt dolgozik, itt adózik.
Viszont az önkormányzati, vagy EU s választáskor már magyarokra is szavazhat itthon - most kérdeztem meg tőle, hogy ne írjak hülyeséget.

#136715 máris szomszéd
2025-07-24 19:27:07

Válasz Ohaza63 #136704. hozzászólásáraEzzel a részével szerintem senkinek sincs problémája. A probléma a szavazásról szokott szólni. Miként szavazhat az aki nem itt él-nem itt adózik stb. És ez nem összekeverendő azzal a magyarral aki külföldön dolgozik. Létezik egyébként ilyen szavazósdi más országokban is?
És sajnos O.V. szavazat vásárlásra használja ki a támogatást.

#136714 máris szomszéd
2025-07-24 19:16:52

Válasz rtamas1976 #136701. hozzászólásáraMeghagyom neked mert az még neked se lesz elég.

#136713 Ohaza63
2025-07-24 19:12:42

Válasz d-032a #136712. hozzászólásáraÜdv!

Na végre valaki, aki ugyanazt gondolja, mint Én.

Több ilyen tudományos dokufilmet láttam, ami ezt taglalta és nem olyan mese, mint a román ős-dák elmélet.

A magyarság kb 30.000 éve él a Kárpát medencében és Árpádék csak visszatértek, és nem új betelepülők voltak.

Sőt a kb 30.000 éves Boszniai piramisokban ugyanaz a rovásírásos feliratok vannak, amit most a székelyek is használnak. De ezt tilos kutatni.

Ezt a finnugor baromságot az osztrákok erőltették csak ránk 1848 után.

Nem igen mertem ide ilyen témát felhozni, mert így is UFO nak, alusapkásnak tartanak sokan.smile wink
Mint ahogy a teremtés is kényes téma, pedig annak is megvan a tudományos magyarázat.

Nincs profilkép
#136712 d-032a
2025-07-24 18:28:00

Válasz Ohaza63 #136704. hozzászólásáraEz az igazi oka, és a legfőbb oka annak, amiért Orbánnak, és a fidesznek "mennie kell".
A nyugatnak, és a mindenkori magyarországi kitartottjainak, -most éppen-, a ballibsi globálnyik tiszarnak ezért csak egyetlen és lényegi összetartó "ereje" a "zOrbán takaroggy", és a "mocskos fidesz".

A magyarság, Európában egy olyan ősi erő, ami nem egy ezer, hanem több tízezer éve meghatározta Európa életét, és sorsát.

Most is ezt teszi.
Ezért, "mennie kell" a nyugat szerint.

Az utóbbi 150-200 évben, kimosták a magyarok nagyrészének az agyából a valódi történelmét, a valós önismeretét, és a valódi önbecsülését.

A nemzetközi genetikai kutatások, és vizsgálatok bebizonyították, hogy a magyarság Európa ősnépe, és több tízezer éve lakja a Kárpát-medencét, és csak 4% jött keletről, vagy máshonnan.

Az agymosás arra kellett, hogy ne tűnjön fel senkinek, hogy nem véletlenül néz ki ugyanúgy az Avar Királyság, és a Magyar Királyság térképe. Vagyhogy, például, az időszámításunk előtti térképeken a Duna-Tisza közé berajzolt Yazigok, azok ugyanazok mint a most is itt élő jászok, vagyis magyarok.

#136711 Sanyiii70
2025-07-24 18:20:12

Válasz rtamas1976 #136710. hozzászólásáraAz jó lesz, mert ezek a b@szatlanok egzotikus f@szra vágynak.
Ugyanis normális férfi bottal se piszkálja őket.

#136710 rtamas1976
2025-07-24 17:59:06

Válasz Sanyiii70 #136703. hozzászólásáraHozatunk majd ilyen idiótákat, és összeházasítjuk a tálib agysebészekkel!smile lolsmile lolsmile lol

#136708 Sanyiii70
2025-07-24 17:52:59

Válasz Ohaza63 #136704. hozzászólásáraNincs ezen mit magyarázni.
Normális embernek (még ha nem magyar is) ez teljesen logikus.
A hülyék (ballibek, globalisták, internacionalisták) nem értik.

Orbánnal más baj van, nem ez.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Nemcsak szavak, tettek is – így segít a kormány Székelyföldön
Nemcsak szavak, tettek is – így segít a kormány Székelyföldön
Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a külhoni gazdálkodók...
Nyugdíj előtt állsz? – Most milliókat kaphatsz!
LS MT 5.73 traktor
LS MT 5.73 traktor

13.800.000 Ft

LS MT 7.101 traktor
LS MT 7.101 traktor

19.000.000 Ft

Hattat T4105 traktor
Hattat T4105 traktor

18.950.000 Ft

MTZ-1221.3 traktor
MTZ-1221.3 traktor

17.500.000 Ft